Löpning och träning under vintern

En del tänker att det är problematiskt att springa ute på vintern, men det tycker inte jag. En del tror att vi som löptränar gör det genom att springa inomhus på löpband eller inomhusbanor under denna årstid. Men många av oss som löptränar, gör det ute. Vi trotsar kylan helt enkelt. Det gäller bara att träna rätt, ha rätt kläder samt satsa på kosttillskott. Ett bra sådant är Fitline. De är bra, för de satsar även på välgörenhet. Läs mer om det på www.fitlinevalgorenhet.se. Ska berätta lite mer om hur du kan träna smart samt hur du bör klä dig. 

Så tränar du smart när det är kallt

Det går faktiskt att göra sommarens alla träningsmoment även på vintern. Distanspass och långpass medför inga problem i temperaturer ner till 18 minusgrader. Sedan är det så att intervaller, tröskelträning och backträning kan du köra i temperaturer ner till 13 minusgrader. Är det mycket snö, testa att göra ett snöpulspass.

Så klär du dig för vinterlöpningen

Rätt kläder är bra för att inte bli stelfrusen. Gärna ett underställ i ull. Sedan är det inte heller fel med tights som är fodrade på insidan och vindtäta på utsidan.

Bra vinterutrustning:

Underställ i merinoull underst mot kroppen
Fodrade vintertights
Långärmad funktionströja som mellanlager
Mössa
Vantar eller handskar
Strumpor i funktionsmaterial
Reflexväst
Löparskor – samma som du använder på sommaren eller dubbade
Vindjacka – samma som du använder på sommaren eller något kraftigare om du är frusen

12 Nov 2019