Bli en bättre löpare

Om du gillar löpträning så finns det många bra sätt att boosta den på. Tänk på att det är minst lika viktigt med återhämtning och styrketräning som det är att genomföra löppass. Tänk även på att äta bra kosttillskott, läs mer här om det. 

Träningen

Se till att du varierar tempot när du springer. Det eftersom att om du alltid håller samma löptempo är det lätt att fastna i utvecklingen. Rörelsemönstret blir låst och cirkulationssystemet vänjer sig vid en viss belastning. Träna ibland hårt, ibland lugnt, det mår din återhämtning bättre av. Se även till att alltid värma upp noga innan du börjar. 

Återhämtning

Återhämtningen är även det mycket viktigt. Se till att lägga in en extra vilodag om du är trött eller har ont. Det är även bra att satsa på att äta rätt. Bra mat att få in i din vardag är bär och grova grönsaker samt ingefära och nyttigt fett från fet fisk som lax eftersom det gynnar återhämtningen på bra sätt. Lägg även in alternativ träning, vilket även det blir en form av återhämtning. Sedan är det bra att sova ordentligt.

Styrketräna

För att få bra träning för alla muskler är det även bra att lägga in styrketräning. Då med vikter. Men det är även bra att träna styrka på annat sätt som backlöpning eller traillöpning. Det är även bra att satsa på sprintryck.

Så variera träningen, träna flera delar, återhämta dig och ät rätt, så boostar du träningen bra. 

25 Feb 2020