Funderar du på att byta fönster?

Det är en ganska så stor investering att köpa nya fönster. Men i slutändan kan det betala sig! Dock är det ju bra att ha koll på vissa saker inför ett fönsterbyte. Fundera på om du vill ha hjälp med att byta fönster Uppsala, eller om du ska göra det själv. 

En bra sak att göra, det är att läsa på om U-värde, LT-värde och G-värde. Fundera även på om dina fönster ska vara fasta eller öppningsbara. Det är bra att ha i alla fall minst ett fönster per rum som går att öppna upp! Ett öppningsbart fönster är inte bara bra för vädring utan även för din egen säkerhet att kunna utrymma snabbt vid en brand eller nödsituation.

U-Värde på fönster visar fönstrets isoleringsförmåga

Ett värde som är värt att hålla koll på, då du ska köpa nya fönster, det är U-värdet. Det är ett sätt att mäta värmeförlusten på ett fönster. Det mäter hur mycket värme som försvinner genom en kvadratmeter fönster. Välj ett fönster med lågt U-värde för det har bättre isoleringsförmåga.

Materialval fönster

Idag är det ju även så att det finns flera olika val när det handlar om material på fönster. De tre vanligaste materialen är  trä, aluminium och PVC. Du bör läsa på vad de alla har för fördelar och nackdelar för att välja vad som passar dig. Olika fönster har olika utseenden och olika saker som är bra med dem.

17 Apr 2022